Foto: Nokia

Foto: Nokia

Mobiltelefon: pris ved kjøp

Mobiltelefoner kommer i mange prisklasser, og ved kjøp med bindingstid hos en operatør kan mye av kjøpesummen fordeles i løpet av første leveår. Derved kan utlegget i butikken komme helt ned i en krone.

Det kan være fristende med en billig mobil, men det kan være bedre økonomi i å gjøre en samlet vurdering av soliditet, teknologi og bruksområder fremfor å fokusere kun på pris. Hvis man velger en mobil man kan bruke lengre bidrar man også til å minske grunnlaget for de etiske problemstillingene som mobilproduksjon og gjenvinning skaper.

Som med andre forbruksvarer, så lønner det seg å lese tester for å finne ut hvilke mobilmodeller som har passende teknologi og funksjonalitet, samt å sjekke priser både hos ulike butikker og på nett. Se på siden "Mobiltelefon: valg av teknologi" for lenker til ulike mobiltester.

Alle mobiltelefoner som benytter GSM-teknologi (noe som omfatter teknologien GSM,GPRS,UMTS og 3G) kan benyttes på norske mobilnett utrustet med et SIM-kort fra en norsk mobiloperatør. Mobiler kan derfor kjøpes uavhengig av hvilken operatør man ønsker å bruke. Familien av GSM-teknologi er også den klart ledende mobilteknologien i verden, slik at man kan regne med at den norske mobilen vil fungere i de aller fleste land i verden.