Foto: Nokia

Foto: Nokia

Mobiltelefon: valg av teknologi

Teknologien i mobiltelefoner utvikler seg raskt. På de siste ti årene har mobilene fått fargeskjermer, rask datatrafikk, kamera, musikk, video, berøringsskjermer med mer.

Markedet har alt fra enkle mobiltelefoner med hovedfokus på tale og SMS, til spesialiserte underholdnings-eller jobbmobiler. Enkelt sagt kan man dele mobilene opp i følgende grupper: proffmobiler, multimediemobiler, surfemobiler, kameramobiler, musikkmobiler og ungdomsmobiler.

La behov styre valget

For å finne riktig mobil er det derfor viktig å avklare hvilke bruksbehov man har. Dette påvirker teknologien i de forskjellige modellene, som for eksempel skjermstørrelse, minnestørrelse og kvalitet på kamera.

Man bør også forsikre seg om at mobilen kan synkronisere innhold med den PC-en man har hvis bruk av slike tjenester er aktuelt.

Les mobiltester

Det kommer stadig nye mobilmodeller på markedet. Mange redaksjoner tilbyr tester og sammenligninger som kan være en god hjelp for å velge riktig mobilmodell. Se flere nettsteder med mobiltester under eksterne lenker.